A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство "Великоновосілківської районної ради "Великоновосілківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги"

Про проведення Всесвітнього тижня імунізації 24 – 30 квітня 2024 року.

Дата: 27.04.2024 21:42
Кількість переглядів: 12

   З 21 по 27 квітня 2024 року Європейський регіон ВООЗ відзначав Європейський тиждень імунізації (EIW) спрямований на підвищення розуміння серед громадськості важливості вакцинації для попередження небезпечних захворювань та збереження життя за допомогою вакцин.

    Сьогодні у зв’язку з військовою агресією російської федерації значно знизилось охоплення населення вакцинацією та колективний імунітет, що підвищує ймовірність виникнення та епідемічного поширення інфекційних захворювань.

     В умовах війни імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців — усіх разом і кожного зокрема — залежить від рівня охоплення щепленнями в країні. В умовах воєнного стану імунізація — чи не найбільш ефективний метод убезпечити себе та своїх дітей від тяжких захворювань і їхніх наслідків. 

   В Україні всі діти мають обов’язково отримати щеплення проти десяти захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Ці вакцини безплатні, адже їх закуповують державним коштом.

            У разі відмови від профілактичних щеплень батьки повинні усвідомлювати, що вся відповідальність за здоров’я та життя своєї дитини лягає на них. В умовах активних міграційних процесів зростає ризик зараження в першу чергу нещеплених дітей і дорослих.

      В рамках Європейського тижня імунізації (EIW) медичними працівниками амбулаторії села Комар та ФАПів  Комарської громади проведені бесіди з батьками дітей,  дошкільного віку, які пропустили або не мають профілактичних щеплень щоб нагадати  їм про необхідність зробити щеплення своїм дітям. Також проведено бесіди з робітниками  критичної інфраструктури про важливість власної безпеки від хвороб шляхом імунізації впродовж всього життя .

    Захистить себе та своїх близьких, зробіть необхідні щеплення при першій можливості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень